Saturday, June 11, 2011

tutorial: Letak Note Bawah Entry

hai korang, aku nak buat tuto pasal Letak Note Bawah Entry. korang tau tak yang mana satu note tu? ok korang refer kat gambar bawah ni ye

so tanpa membuang masa, jom kita follow steps ni ye

1. Dashboard > Design > Edit html > Tick Expand Widgets
2. Tekan Ctrl+F dan cari kod :
<data:post.body/>

3. Ctrl + C untuk copy kod di bawah :
<hr/><center>
<b>AYAT ANDA</b>
</center><hr/>

4. Kemudian , pastekan kod yang telah di copy bawah kod <data:post.body/>
5. Gantikan tulisan bewarna merah dengan ayat yang anda nak .
6. Preview dan save.


SuKE??SILA LIKE N cik kucings suruh komen!! :)