Sunday, August 28, 2011

Segmen Raya : Mercun Kegemaran Aku



mercun kegemaran dan kesukaan aku banyak sangat. tak terkata lah. hmm, boleh dikatakan semua lah kot. hmmm, nak cerita sikitlah ekk. aku ingat lagi tahun lepas, aku dengan sepupu aku memang rapat tau. sebelum bulan puasa lagi kitorang dah rancang nak tidur rumah nenek kitorang time akhir2 puasa. bincang punya bincang, kitorang pon decide macam mana yang kitorang bincang masa tu. waktu dua hari lagi nak raya, mak ngah aku datang rumah nenek. malam tu jugak lah sepupu aku lagi sorang ajak kitorang jalan2. tapi, jangan salah faham pulak ekk, kitorang pergi jalan2 tu pakai kaki je. hehe :) tengah syok2 berjalan tiba2 kitorang ternampak satu beg plastik sampah warna hitam memang besar lah kan. sebab sepupu aku tu lelaki, tak lah takut sangat. kitorang syak dalam plastik tu ada baby tau. yelah tahun lepas kan banyak isu2 pasal buang baby ni kan. sepupu aku yang laki tu pon pergi lah tendang plastik tu. waktu dia sepak tu dia rasa ringgan je. kitorang pon bukak pastu nampak macam2 jenis mercun ada. kitorang pon amik bawak balik rumah. pastu bagi2 mercun tu. enjoy lah main ramai2. haha :) itu lah rasanya raya paling syok sekali sebab dapat try semua jenis mercun dan dapat seplastik besar mercun.

p/s: kalau tahun ni pon dapat lagi kan best. haha :) sory ekk sebab tak tarok gambar. saya mengambil kesempatan untuk mengucapkan selamat hari raya ..






SuKE??SILA LIKE N cik kucings suruh komen!! :)

2 sayang cik kucing:

cik mun said...

selamat hari raye~
jgn main mercun..
bahaye..
hehehe

ctk said...

aik..dr mne mercun tuh dtg?misteri~..haha