Thursday, September 1, 2011

telur rebus berbentuk love?? pelik kan3?

hye peeps :) harini aku tak berapa sihatlah. demam sikit. tapi dalam demam2 aku ni kan, sempat jugak aku blogwalking dekat blog nurul fahtira. terbaca satu entry dia nih. tertarik lah pulak nak buat entry. so, here we go.


sekarang ni saya nak ajar macam mana nak dapatkan telur rebus yang biasanya bujur dan sekarang berbentuk love. 


barang2 yang perlu disediakan:
-cardboard yang keras dan dilipat separuh
- Telur yang sudah direbus dan dikupas kulitnya
- Sepasang getah dan sebatang chopstick
cara2 nya:                                                           
                                       
*credit to her
 tunggu diantara 8 hingga 10 minit
buka ikatan getah tu dan dapat lah hasilnya

*credit to her



SuKE??SILA LIKE N cik kucings suruh komen!! :)

25 sayang cik kucing:

sabella mohamad said...

wah comel ! :))

myezatul aQma said...

wah...comel3.
nak try

cik Ida said...

eeeeeeee... comelnyer.. macam nak merajinkan diri pulak nak wat.. :)

faridah eizzati said...

@sabella mohamad

tu lah..comel gile2 sebab tu lah nak buat entry :)

faridah eizzati said...

@myezatul aQma

sangat comel..ohh,selamat mencuba !

faridah eizzati said...

@cik Ida

haha.. kena lah rajinkan diri untuk buat supaya mendapat satu kelainan kan? haha :)

amirulspurs said...

Comel :DDD

Radsmil Nasir said...

boleh bagi kekasih hati hadiah guna telur nie..mesti dia x makan..hehehe;p

faridah eizzati said...

@Radsmil Nasir

eh, kenapa tak nak makan pulak?
rezeki jangan di tolak~
makan jelah.. bentuk love kan comel
barulah sweet kan? :)

Amirah Ali Hairuddin said...

wah..menarik.!
thnx for sharing :)

faridah eizzati said...

@Amirah Ali Hairuddin

haha.. welcome honey :)

iMBobo said...

haa lps tu syg pula nk gigit hehe nnt jd gigitan cinta plak hehe

faridah eizzati said...

@iMBobo

haha :)

Nafisah Ruslan said...

eeee..comel. rasa sayang nak makan.. haha

faridah eizzati said...

@Nafisah Ruslan

kalau fikir sayang je.. alamatnya tak bermakan lah telur tu nanti... haha :)

sitihanisahali said...

comelnyeeee.bagi kat buah hati telur rebs pun nampak spesel.hii

Ninie said...

nak wat la!

n-ya said...

wah..ni bole guna tuk hadiah kawen nih

difficult easy. said...

haha. comel gilaa! :D

first time singgah and follow sini! :)

LydSunshine said...

Yeah... idea menarik. Bleh buat utk suami... :)

d'La Fadelia said...

:) errmmm nice lah..
che-D pun nak try la...

EYFAalias said...

comelnya. jadi rasa macam sayang nk makan. hehee

cik mona said...

menarik! macam nak buat jugak je..

ctk said...

cOmey giler weh..cm best je..nanti nk try...hihihi..

Cik Tyra Lee said...

toink2